Release notes april 2024

AdSysCo start de lente met mooie ontwikkelingen in RegiCare. Vanaf 19 april zijn er weer nieuwe functionaliteiten beschikbaar. Benieuwd naar alle nieuwe mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Inhoud

Vernieuwde persoonskaart

De persoonskaart in RegiCRM is compleet vernieuwd, met een nieuwe vormgeving en indeling van informatie! Deze nieuwe indeling geeft nog beter inzicht en overzicht van personen in RegiCRM. Je kunt de nieuwe persoonskaart de komende maand vrijblijvend uitproberen en gebruiken door deze aan te zetten. Na een maand gaat de persoonskaart automatisch over naar de nieuwe versie. 

Dankzij de nieuwe look & feel van de persoonskaart is het nu duidelijker welke persoon je bekijkt. Daarnaast heb je direct een overzicht van recente dienstverlening. Recente dienstverlening is openstaande dienstverlening en dienstverlening van de afgelopen drie maanden. Ook zie je hier welke taken en vragenlijsten openstaan voor een persoon.

Verbeterd overzicht in de persoonskaart

Daarnaast heeft het tabblad dienstverlening een filter gekregen om alleen de dienstverlening te zien van afgelopen jaar, langer dan een jaar geleden, of van alle tijden. Bovendien is er de mogelijkheid de dienstverlening te sorteren op Thema en indeling volgens de ordening Signaleren – Informatie & Advies – Arrangement. De sortering op module zoals voorheen blijft beschikbaar.

Verandering van tabbladen

 • Het tabblad “Koppelingen” is hernoemd naar “Netwerk”, hierdoor is het duidelijker tot welke relaties, groepen en organisaties de persoon behoort.
 • Het tabblad “Profiel” is hernoemd naar “Documenten”, het gaat hier om registratie van officiële documenten zoals ID kaarten, VOG, passen en certificaten.
 • Het tabblad “Dossier” is hernoemd naar “Bijzonderheden”, dit zijn de aantekeningen en beperkingen.
 • Het tabblad “Overzicht” is hernoemd naar “Overig” en bevat alle overige gegevens over de persoon.
Het vernieuwde tabblad dienstverlening

Tenslotte heeft het persoonsformulier ook een make-over gekregen. Het persoonsformulier wordt gebruikt om nieuwe personen in RegiCRM toe te voegen. We hebben het persoonsformulier een aparte pagina gegeven zodat het makkelijker, overzichtelijker en sneller is om iemand toe te voegen. De invoervelden zijn duidelijker gegroepeerd en verplichte velden zijn direct zichtbaar zodat je weet wat je in moet vullen. Aan de rechterkant worden suggesties gegeven van personen die al bekend zijn in RegiCare. 

Een persoon toevoegen in het vernieuwde persoonsformulier

Uitbreiding van taken

Taken zijn belangrijk om acties vast te leggen die in de toekomst moeten plaatsvinden. Daarom is de functionaliteit van taken in deze update flink verbeterd en uitgebreid. Zo kan RegiCare jouw werkproces nóg beter ondersteunen.

Mijn Taken overzicht
Medewerkers hebben nu een ‘Mijn taken’ overzicht waarin al jouw taken overzichtelijk bij elkaar staan.

'Mijn taken' functionaliteit
'Mijn taken' geeft overzicht van jouw taken

Taken in RegiCRM
In RegiCare bestond de mogelijkheid al om taken aan te maken in casussen, korte contacten, bij matches en bij vrijwilligers. Het vastleggen van een taak in die context is krachtig, omdat een taak hierbij onderdeel is van een groter stuk dienstverlening. Maar er zijn ook taken die niet tot specifieke dienstverlening behoren, maar alleen bij een persoon horen. Om deze taken te ondersteunen, hebben we in deze release de functionaliteit taken toegevoegd aan RegiCRM.

Taken in RegiCRM zijn te vinden onder het tabblad dienstverlening
Een overzicht in RegiCRM van alle taken die bij de persoon horen

Totaal overzicht van alle taken
Daarnaast is het nu ook mogelijk om een overzicht te krijgen van alle taken die binnen de organisatie openstaan. Dit overzicht is te vinden in de tegel ‘Overzichten’ in RegiCRM. 

Een overzicht van alle taken binnen de organisatie

Taken in de RegiCare app
De nieuwe taken functionaliteiten zijn ook toegevoegd aan de RegiCare app. Zo kan je ook onderweg eenvoudig en snel een taak toevoegen.

Mobiel toevoegen van een taak bij de persoonskaart
Taak toevoegen in de RegiCare app

Account aanmaken voor klanten in een casus

RegiCare biedt online portalen voor klanten en vrijwilligers. Registratiedruk wordt verlaagd doordat klanten en vrijwilligers op dit veilige digitale portaal zelf informatie invoeren. Klanten kunnen hier onder andere inloggen, hun eigen dossier inzien, inschrijven voor activiteiten, hulpvragen plaatsen en vragenlijsten invullen. Vrijwilligers kunnen daarnaast online reageren op vrijwilligersvacatures en declaraties doen. Benieuwd naar de mogelijkheden van online portalen? Lees meer of neem contact op met jullie servicemanager. 

Om een klant of vrijwilliger toegang te geven tot een online portaal is het nodig dat zij een eigen inlogaccount hebben. In deze update van RegiCare is het mogelijk gemaakt voor de casusbeheerder om een inlogaccount aan te maken voor de klant in het kader van een casus in RegiMadi. Hierdoor hoeft de casusbeheerder niet meer uit de casus te gaan om de klant toegang te geven tot haar dossier. Dit maakt het werkproces nog efficiënter. 

Activatielink versturen
Account aanmaken vanuit een casus in RegiMadi

Een nieuwe advies-functionaliteit

Informeren en adviseren is een belangrijk onderdeel van het werk binnen welzijn, bibliotheken en zorg. Het vastleggen van informatie en advies werd binnen RegiCare tot nu vaak gedaan in RegiMaDi Korte Contacten. Hoewel deze module heel krachtig is voor het vastleggen van een kort contact, zagen we een aantal verbetermogelijkheden om het werk van informeren en adviseren beter te ondersteunen. Hiervoor hebben wij een nieuwe module ontwikkeld: RegiAdvies.

RegiAdvies is bedoeld voor informatiepunten, spreekuren, huisbezoeken en baliemedewerkers. Zij kunnen in de nieuwe module eenvoudig en snel hun werk vastleggen. De voordelen van RegiAdvies:

 • Duidelijke plek voor het vastleggen van Informatie en Advies
 • Interface speciaal ontwikkeld voor het snel kunnen vastleggen
 • Vanuit een advies kunnen vervolgacties worden gestart

RegiAdvies wordt de komende periode met een pilotgroep getest. Aan de hand van de eerste ervaringen worden de functionaliteiten van RegiAdvies waar nodig nog verder aangescherpt. Na afloop van de pilotfase wordt de nieuwe module voor al onze klanten beschikbaar gesteld. Wil je meer weten over de pilot? Neem dan contact op met je servicemanager.

RegiAdvies geeft duidelijk overzicht
RegiAdvies geeft duidelijk overzicht
Eenvoudig toevoegen van informatie en advies
Vervolgacties kunnen snel vanuit RegiAdvies gedaan worden

Effectenmonitor integratie

De Effectenmonitor is een externe tool die de effecten meet van interventies in het sociale domein. In de nieuwe release van RegiCare is het mogelijk om vanuit de persoonskaart in RegiCRM te werken met de Effectenmonitor. Zo kan je nu makkelijk een nieuwe monitor starten voor een klant en op een later moment de resultaten bekijken! Neem bij interesse contact op met je servicemanager.

Nieuwe Effectenmonitor starten
Uitslag van een Effectenmonitor
Overzicht van Effectenmonitoren

Verbeteringen voor ANWB AutoMaatje

In deze update zijn er diverse verbeteringen voor ANWB AutoMaatje doorgevoerd om zo het werkproces nog beter te ondersteunen:

 • Splitsing van het notitieveld naar een intern en extern notitieveld
 • Opname van een extra filter in het vrijwilligersoverzicht ‘VOG bekend/onbekend’
 • Naam van het programma in het browsertabblad
 • Dag van de week in de ritlijsten van deelnemers en vrijwilligers
 • Indicatie van het bedrag van de rit bij het maken van een match
 • Matchmaker die de rit heeft gematcht in het rittenoverzicht
 • Controle op dubbele ritten op dezelfde dag

Wil je meer lezen over deze verbeteringen van ANWB AutoMaatje? Bekijk dan de uitgebreide release notes voor ANWB AutoMaatje

Verbeteringen voor ANWB AutoMaatje

Gebruik van de RegiCare app

De RegiCare app is sinds de vorige release officieel gelanceerd in de App Store en Google Play Store. Door de nieuwe mobiele toepassing van RegiCare is registreren nog makkelijker geworden. De volgende zaken kunnen snel en eenvoudig mobiel vastgelegd worden:

 • Taken toevoegen
 • Signalen vastleggen
 • Contactmomenten toevoegen als nieuw kort contact
 • Contactmomenten toevoegen aan bestaande korte contacten, casussen, vrijwilligersdossiers en vragers in RegiMatch
 • De activiteitenagenda bekijken, deelnemers raadplegen, presentie en prestatie vastleggen
 • Vragenlijsten invullen voor personen of groepen in RegiCRM
 • Zoeken van personen, groepen en organisaties

Sinds de lancering zijn al vele klanten aan de slag gegaan met de app. Zo ook Cindy Meijer, beleidsadviseur bij Stichting Humanitas. In een interview van Zorg+Welzijn sprak zij over de RegiCare app: ‘Het gebruiksgemak van de RegiCare app ligt hoog. In overzichtelijke velden kunnen hulpverleners op hun telefoon heel snel belangrijke informatie kwijt. En dat telt voor ons.’ 

Willen jullie ook mobiel aan de slag met RegiCare? Download de app in de App Store of Google Play Store. Werk je op dit moment nog met de mobiele RegiCare website(s) voor signalen en activiteiten en wil je deze vervangen door de RegiCare app? Neem dan even contact op met jullie servicemanager.

Gebruik van de RegiCare app

Mocht je vragen hebben over bovenstaande release notes, dan staan onze servicemanagers en helpdesk voor je klaar. Daarnaast kan je de kennisbank raadplegen voor extra informatie. 

Benieuwd naar toekomstige ontwikkelingen? Houd de website van AdSysCo in de gaten en volg onze LinkedIn.