Release notes juni 2023
RegiSignaal

Hierbij presenteren wij de release notes, die horen bij onze volgende update.
Deze update komt in de nacht van 1 op 2 juni beschikbaar.

Release notes

Vanaf 2 juni is de nieuwe versie van RegiSignaal beschikbaar. In deze release notes beschrijven we de nieuwe functionaliteiten en aanpassingen van deze module.

Inhoud release notes

Legenda

computer

Zie je deze afbeelding bij een punt staan? Dat betekent dat deze aanpassing of functionaliteit standaard aanwezig is in de genoemde RegiCare module en direct op het moment van plaatsen van de release beschikbaar is voor jou als gebruiker (let op: wellicht zijn er binnen jouw organisatie afwijkende werkprocessen.)

gereedschap

Deze (nieuwe) functionaliteit moet specifiek voor jouw organisatie worden ingericht. Indien jullie deze functionaliteit willen gebruiken, neem dan contact op met jouw RegiCare contactpersoon of de helpdesk van AdSysCo.

Vindplaatsen in RegiSignaal

Vindplaatsen zijn specifieke locaties waar veel signalen worden vastgelegd. Met een label en een locatie kun je eenvoudig verschillende vindplaatsen aanmaken. Je kunt snel nieuwe signalen toewijzen aan vindplaatsen, waardoor het nog gemakkelijker wordt om de juiste gegevens te vinden en te delen met je team. 
Deze nieuwe functionaliteit vervangt de buurten als selectiemogelijkheid. Met de vindplaatsen weten we automatisch onder welke buurt het signaal valt.

Vindplaatsen: fysiek en online
Er zijn twee soorten Vindplaatsen: fysiek en online. Bij Fysieke Vindplaatsen is de exacte locatie waar het signaal is opgevangen belangrijk. Denk hierbij aan een bankje in het park of een plein in het winkelcentrum. Online Vindplaatsen kunnen gebruikt worden voor signalen die verzameld worden via online bronnen en platforms. Denk hierbij aan sociale media en andere online platforms.

computer

Het selecteren van de vindplaats

In het ‘Waar’ scherm van een signaal zijn er vier opties:
 1. Vindplaatsen in de buurt
 2. Locatie op kaart
 3. Vindplaats handmatig
 4. Online

1. Vindplaatsen in de buurt
Als een gebruiker zijn of haar locatie heeft gedeeld met RegiSignaal, verschijnen bovenaan het ‘Waar’ scherm de vijf vindplaatsen die het dichtst in de buurt liggen.

Vindplaatsen in de buurt
Vindplaatsen in de buurt
2. Locaties op de kaart

Op de kaart zijn vindplaatsen te herkennen als oranje cirkel. De vindplaats is te kiezen door op de cirkel te klikken.

RegiSignaal locaties op kaart
Locaties op kaart
3. Vindplaats handmatig

Als je niet dicht in de buurt bent van een vindplaats is het soms sneller om handmatig een vindplaats te kiezen. Dat kan in het scherm ‘Vindplaats Handmatig’.

RegiSignaal
Vindplaats handmatig kiezen
3. Online vindplaats

Bij ‘Online Vindplaatsen’ kies je na het selecteren van de vindplaats ook nog de wijk waar dit signaal betrekking op heeft. Dit geeft je de mogelijkheid om de bron (online) vast te leggen, en op wijk niveau de fysieke en online signalen samen te analyseren.

Online vindplaats
computer

Beheren van vindplaatsen

Het beheren van vindplaatsen is iets dat in samenspraak moet gebeuren. Als organisatie is het goed om zorgvuldig na te denken welke vindplaatsen relevant zijn; bij te weinig vindplaatsen wordt de analyse te grof en geeft het weinig inzicht, bij te veel vindplaatsen is er te weinig samenhang te vinden tussen de verschillende signalen.

Vindplaats beheer in RegiSignaal
Vindplaats beheer in RegiSignaal
Overzicht van vindplaatsen
Vindplaats aanmaken

Dashbar en dashboard in RegiSignaal

computer

Dashbar

Voor RegiSignaal is een dashbar beschikbaar gemaakt. De dashbar staat op het beginscherm van RegiSignaal en geeft basis informatie weer. Er worden vier items getoond die inzicht bieden in het aantal signalen, concept-signalen en bereikte mensen. 

Dashbar
computer

Dashboard

Via de tegel ‘Dashboard’ is er toegang tot een dashboard met inzicht en analyse van de signalen. Dit dashboard biedt waardevol inzicht in de patronen en trends van de signalen. Het dashboard heeft enkele filters. Er kan gefilterd worden op periode, signaleerder en locatie. 

Dashboard
Dashboard

Andere verbeteringen

computer

Verbeteringen in de app

De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd in de app van RegiSignaal:
 
 • Het is nu mogelijk om signalen te verwijderen
 • Je kan bij het aanmaken en bewerken nu de datum en tijd aanpassen
 • Na het aanmaken van een signaal krijg je nu de optie om een signaal door te sturen naar een inbox
 • Nieuwe signalen zijn standaard zichtbaar voor ‘alle signaleerders’ in plaats van ‘alleen voor jezelf’.
computer

Verbeteringen in de webversie

De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd in de webversie van RegiSignaal:

 • Doorgestuurde signalen worden standaard niet weergegeven in het signaaloverzicht, wat eerst wel het geval was. Met de filter boven het overzicht is het wel mogelijk de doorgestuurde signalen te tonen.
 • In het scherm van een signaal kun je het signaal meerdere keren doorsturen in plaats van maar één keer
 • Bij een signaal is het nu zichtbaar naar wie het signaal is doorgestuurd 
 • Alleen je eigen concepten zijn nu zichtbaar in het signaaloverzicht, eerder zag je ook concepten van anderen.