Release notes vervoer

juli 2024

AdSysCo start de zomer met mooie ontwikkelingen in RegiCare. Vanaf 12 juli zijn er weer nieuwe functionaliteiten beschikbaar. Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden voor ANWB AutoMaatje en vervoer? Lees dan snel verder.

Inhoud

Dashboards en dashbars

In deze release hebben we nieuwe dashboards en dashbars toegevoegdWe geven je daarmee het juiste gereedschap om te reflecteren op je werk en vooruit te kijken. De dashboards geven nu nog beter inzicht in wat er geregistreerd is en daarmee kunnen we:

 • informeren (inzicht geven in patronen)
 • motiveren (alle losse stukjes werk dragen bij aan een groter geheel)
 • stimuleren om kwalitatief goede data vast te leggen

Nieuwe dashboards
Er zijn nieuwe dashboards ontwikkeld voor RegiVervoer en RegiMatch – ANWB AutoMaatje. 
In deze dashboards is interessante informatie te vinden over ritten, vrijwilligers en deelnemers.

Dashboard vervoer
Dashboard vervoer
Dashboard ANWB AutoMaatje

Dashbar
RegiVervoer en RegiMatch – AutoMaatje hebben nu ook een dashbar. Deze dashbar brengt belangrijke informatie onder de aandacht en biedt een snelle manier (door er op te klikken) om met de gegevens aan de slag te gaan.

Dashbar ANWB AutoMaatje
Dashbar van ANWB AutoMaatje

Update RegiVervoer

Uitbreiding diensten 
Om in de toenemende behoefte aan flexibele vervoersoplossingen te kunnen voorzien, zijn bij de diensten enkele aanpassingen gemaakt:

 • Bij groepsvervoer is het mogelijk gemaakt om een organisatie of contactpersoon te selecteren. Hierdoor kan voor de gehele rit de bevestigingsmail gestuurd worden.
 • Er komt een nieuwe dienst bij: ‘Groepsverhuur’. Deze dienst is een combinatie van de groepsvervoer- en verhuur-diensten. Hierdoor wordt het mogelijk dat een organisatie de betaling van een groepsrit afhandelt en eventueel ook de bevestigingsmail.

Mailfunctie
Het versturen van ritbevestigingen en planningen is nu ook in de software opgenomen. De volgende mailfuncties zijn opgenomen naast de standaardoptie om de Rittenstaten op te vragen:

 • Mails naar vrijwillige chauffeurs en begeleiders met de routelijst van de dag/shift. In deze mail is ook de planning van de vrijwilliger voor de komende zeven dagen opgenomen.
 • Mails naar passagiers met de bevestiging dat een rit gaat plaatsvinden.
 • Mails naar organisaties of de contactpersonen van organisaties met de bevestiging van de ritten die gaan plaatsvinden waar zij als contactpersoon bij betrokken zijn.
Mailfunctie RegiVervoer
Mailfunctie RegiVervoer

Vernieuwde persoonskaart

In de vorige release hebben we de nieuwe persoonskaart in RegiCRM al toegelicht: door de nieuwe indeling en vormgeving is de persoonskaart overzichtelijker en praktischer in het gebruik. In de afgelopen weken hebben we hard doorgewerkt om de nieuw ontvangen feedback op de nieuwe persoonskaart te verwerken. De persoonskaart is nu nóg gebruiksvriendelijker. Je kunt de nieuwe persoonskaart vrijblijvend uitproberen door deze aan te zetten met de button ‘Probeer de nieuwe persoonskaart!’. 

Overschakelen van de vernieuwde persoonskaart naar de oude versie
Verbeterd overzicht in de persoonskaart

Dankzij de nieuwe look & feel van de persoonskaart is het nu duidelijker welke persoon je bekijkt. Daarnaast heb je direct een overzicht van recente dienstverlening. Recente dienstverlening is openstaande dienstverlening en dienstverlening van de afgelopen drie maanden. Ook zie je hier welke taken en vragenlijsten openstaan voor een persoon.

Verbeterd overzicht in de persoonskaart

Daarnaast heeft het tabblad dienstverlening een filter gekregen om alleen de dienstverlening te zien van afgelopen jaar, langer dan een jaar geleden, of van alle tijden. Bovendien is er de mogelijkheid de dienstverlening te sorteren op Thema en indeling volgens de ordening Signaleren – Informatie & Advies – Arrangement. De sortering op module, zoals voorheen blijft, beschikbaar.

Het vernieuwde tabblad dienstverlening

Verandering van tabbladen

 • Het tabblad “Koppelingen” is hernoemd naar “Netwerk”, hierdoor is het duidelijker tot welke relaties, groepen en organisaties de persoon behoort.
 • Het tabblad “Profiel” is hernoemd naar “Documenten”, het gaat hier om registratie van officiële documenten zoals ID kaarten, VOG’s, passen en certificaten.
 • Het tabblad “Dossier” is hernoemd naar “Bijzonderheden”, dit zijn de aantekeningen en beperkingen.
 • Het tabblad “Overzicht” is hernoemd naar “Overig” en bevat alle overige gegevens van de persoon.

Persoonsformulier

Tenslotte heeft het persoonsformulier ook een make-over gekregen. Het persoonsformulier wordt gebruikt om nieuwe personen in RegiCRM toe te voegen. We hebben het persoonsformulier een aparte pagina gegeven zodat het makkelijker, overzichtelijker en sneller is om iemand toe te voegen. De invoervelden zijn duidelijker gegroepeerd en verplichte velden zijn direct zichtbaar zodat je weet wat je in moet vullen. Aan de rechterkant worden suggesties gegeven van personen die al bekend zijn in RegiCare. 

Een persoon toevoegen in het vernieuwde persoonsformulier

Zilverlijn

In het voorjaar van 2024 hebben KPN, het Nationaal Ouderenfonds, Het Oranjefonds en AdSysCo de handen ineengeslagen voor een doorstart van de Zilverlijn. 

Wat is de Zilverlijn?

In Nederland voelen 1,7 miljoen ouderen zich eenzaam. Zilverlijn is een speciale belservice voor senioren. Iemand die behoefte heeft aan een praatje, geeft zich op en wordt vervolgens wekelijks gebeld. Getrainde vrijwilligers bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek.

Mevrouw Pieters-van der Staa (87): “De Zilverlijn is een lichtpuntje in mijn leven.’’

Waarom brengt het Ouderenfonds de Zilverlijn nu terug?

 • De maatschappelijke relevantie neemt toe, zeker met de focus op langer thuis blijven wonen;
 • Het Ouderenfonds heeft nieuwe partners gevonden, die het project inclusief proefperiode ondersteunen;
 • Het bellen wordt steeds slimmer georganiseerd, zodat vrijwilligers gemakkelijk en veilig kunnen bellen met ouderen;
 • De Zilverlijn wordt na twee jaar nog steeds gemist door deelnemers én vrijwilligers.

Behoefte meten in proefperiode

De Zilverlijn start eerst met een test. Deze proefperiode start op 8 juli 2024 en duurt t/m december 2024, waarin deelnemers twee keer een vragenlijst ontvangen om te meten of de belservice aan de behoefte voldoet.

Aanmelden voor de Zilverlijn

Deelnemers die uitkijken naar een wekelijks telefoontje kunnen zich nu aanmelden voor de proefperiode. Zij bepalen zelf welk dagdeel het beste uitkomt (maandag t/m vrijdag 08.30-16.30h). Voor ouderen die gebeld willen worden is deelname in deze periode kosteloos. Geïnteresseerde senioren kunnen zichzelf, of via een medewerker van jullie, opgeven via de aanmeldpaginaRegistratie van deelnemende senioren wordt eenvoudig in RegiCare vastgelegd. Eerst meer lezen? Neem dan een kijkje op de website van het Ouderenfonds

Zilverlijn
Bellen met de Zilverlijn

Bovenstaande release notes gaan in op de nieuwe ontwikkelingen voor ANWB AutoMaatje en vervoer. Ben je benieuwd naar de overige ontwikkelingen binnen RegiCare? Bekijk de volledige release notes hier

Mocht je vragen hebben over bovenstaande release notes, dan staan onze servicemanagers en helpdesk voor je klaar. Daarnaast kan je de kennisbank raadplegen voor extra informatie. 

Benieuwd naar toekomstige ontwikkelingen? Houd de website van AdSysCo in de gaten en volg onze LinkedIn.